Ana içeriğe atla
Sohbetler, sizin ve ekibinizin müşterilerle gerçek zamanlı mesajlaştığı yerdir. Bir müşteri konuşması tek bir müşteriyle, yani birincil müşteriyle başlar. Herkesin aynı yazışmada çalışması için müşteri tarafından bir iş arkadaşı veya yönetici gibi başka kişileri ekleyebilirsiniz. Sohbetler’i sol kenar çubuğundaki Yardım Masası bölümünden açın.

Müşteri kişileri

Bir müşteri konuşmasını ve konuşmanın Detaylar panelini açın. Müşteri kişileri bölümü, yazışmanın müşteri tarafındaki herkesi listeler:
  • Birincil olarak işaretlenen birincil müşteri.
  • Eklediğiniz her kişi ve e-posta adresi.
Bir sohbetin Detaylar panelindeki Müşteri kişileri bölümü

Kişi ekleme

1

İletişim kutusunu açın

Müşteri kişileri bölümünde Kişi ekle’ye tıklayın.
2

Eklenecek kişileri bulun

Ada veya e-postaya göre arayın. Liste önce birincil müşterinin şirketindeki kişileri, şirket adı ve şirketinden başlığı altında gösterir. Ardından çalışma alanınızdaki diğer müşteriler Diğer müşteriler altında gelir. Yazışmada zaten bulunan kişiler gösterilmez.
3

Kişileri ekleyin

Bir veya daha fazla kişi seçin ve Ekle’ye tıklayın.
Müşterinin şirketindeki kişilerin önce listelendiği Kişi ekle iletişim kutusu

Kişiyi kaldırma

Kişinin yanındaki × simgesine tıklayın ve onaylayın. Kişinin konuşmaya erişimi hemen sona erer. Birincil müşteriyi kaldıramazsınız.

Sınırlar

  • Bir konuşmada en fazla 20 kişi olabilir.
  • Kişinin aynı çalışma alanında zaten müşteri olması gerekir. Yeni birini eklemek için önce Müşteriler bölümünde onu müşteri olarak oluşturun.

Kişileri kimler yönetebilir

Kişiler nasıl katılır

  • E-posta bildirimleri. Her kişi, her yeni mesajı e-postayla alır.
  • E-postayla veya portaldan yanıt. Kişi e-postayı yanıtlayabilir ya da sohbeti müşteri portalında açabilir. E-posta yanıtı, o kişinin adıyla aynı konuşmada görünür.
  • Bilinmeyen gönderenler yok sayılır. Yazışmada bulunmayan bir e-posta adresinden gelen yanıtlar yayınlanmaz.
  • Ortak okunmamış sayısı. Yazışmanın müşteri tarafındaki herkes tek bir okunmamış sayısını paylaşır.

Gizlilik

  • Bir müşteri yalnızca dahil olduğu konuşmaları görür. Birini bir konuşmaya eklemek, ona müşterinin diğer konuşmalarına erişim vermez.
  • Müşteriler birbirlerinin e-posta adreslerini görmez. Portalda diğer kişiler yalnızca adları ve avatarlarıyla görünür.
Kişilerin portallarında ne gördüğünü öğrenmek için Ajansınızla sohbet etme sayfasını okuyun.